ROT-avdrag

Som privatperson kan du få ett skatteavdrag, så kallad ROT-avdrag (förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad) för tjänster som utförs av hantverkare i din bostad. Med detta avdrag är det möjligt att få en skattesubvention för att anlita hantverkare att utföra diverse byggnadsarbeten i hemmet, som exempelvis takläggning eller takomläggning.

Hur fungerar ROT-avdraget?

För att både du som privatperson och hantverkaren ska tjäna på att använda er av ROT-avdrag så finns det vissa riktlinjer att förhålla sig till. Det innebär att man som mest har möjlighet att göra skatteavdrag på 50 000 kronor per år och person, eller upp till 30 procent av den totala arbetskostnaden.

För att kunna använda ROT-avdraget ska du:

  • Vara minst 18 år
  • Äga den bostad som arbetet ska utföras i
  • Betala skatt i Sverige

Anlita hantverkare med förmånligt ROT-avdrag

När du anlitar oss på Takcenter Västkusten Entreprenad AB för att utföra diverse byggprojekt har du rätt att nyttja ROT-avdraget som privatperson. Du kan vara lugn, vi sköter allt pappersarbete och drar av summan direkt på fakturan. Vi ser även till att skicka in all nödvändig information till Skatteverket så du slipper tänka på det.

Om du har några frågor kring hur ROT-avdraget fungerar på vår verksamhet är du välkommen att kontakta oss!

Begär Offert

Vill du lägga om ditt tak? Kontakta oss!

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din takläggning eller takomläggning rekommenderar vi dig att kontakta oss för att få en offert. I den framgår vårt pris tydligt, utan dolda avgifter eller konstigheter.

Hör av dig till oss när du söker en seriös takläggare i Halmstad. Vi åtar oss alla typer av takläggningar och takarbeten.

BEGÄR OFFERT